Daniel Arasa i Favá

Daniel Arasa i Favá

Va néixer a Jesús el 1944. Periodista, doctor en Humanitats i Ciències Socials i enginyer tècnic químic, ha publicat uns trenta llibres en català i castellà, més de vint dels quals sobre els maquis, la participació dels catalans i espanyols a la Segona Guerra Mundial i la Guerra Civil Espanyola. D'aquesta darrera són Entre la Cruz y la República; Católicos del bando rojo; La Batalla de las ondas en la Guerra Civil Española; De Hemingway a Barzini, corresponsales extranjeros en la Guerra Civil; La Batalla del Ebro a través de los partes de Guerra, la Prensa y la Radio i El Ebro en llamas, i s'ha centrat sobretot en els camps de la persecució religiosa, la informació i la propaganda i la batalla de l'Ebre. És coautor d'altres llibres sobre la Guerra Civil i l'exili posterior.

Ha estat professor associat de les Universitats Pompeu Fabra i Abat Oliba, essent Síndic de Greuges d'aquesta darrera. 

Després d'exercir durant quaranta anys com a periodista, bona part com a Cap de Redacció d'Europa Press de Catalunya, segueix col.laborant de manera regular amb La Vanguardia, Forum Libertas, COPE, Ràdio Estel i L'Ebre, i esporàdicament amb altres mitjans.

Casat i pare de set fills, desenvolupa una intensa activitat en camps socials, culturals i familiars. Va crear "Barcelona debat familiar" i diversos premis, i ha organitzat congressos i simposis. Ha fundant i presidit el Grup d'Entitats Catalanes de la Família, la Plataforma per la Família Catalunya-ONU i l'Associació Cinemanet.