Lluís Amaré

Lluís Amaré

De petit passa deu anys al taller del pintor Masana del carrer del Tigre, al seu poble,  anys on aprén a treballar el color i l'estima per les tradicions.

Als setze anys entra a l'escola Massana de Barcelona, en l'especialitat de pintura, realitzant diferents tècniques: dibuix, gravat, pintura a l'oli, aquarel.la, acrílics... Diferents exposicions realitzades des de l'any 1993: una col.lectiva a l'Agrupació de Balls Populars de Vilanova, "Cal tenir 20 anys per exposar" a la sala Toe l'any 1994, primera exposició individual. L'any 1995 realitza una mostra a Berga dedicada a la Patum, a la sala teatre Casino, primera mostra monogràfica que es feia a la ciutat de Berga sobre la Patum.

Al 1996 "Imatges d'una festa viva", exposició sobre la festa dels Tres Tombs, realitzant també el cartell i el mural de l'interior de l'ermita de Sant Joan de Vilanova. Realitza també decorats i il.lustracions en els tres llibres de l'anecdotari humorístic de Vilanova de Miquel Altadill.

Les seves il.lustracions més recents han estat realitzades pels llibres "La Carpa que volia veure el mar", "Nosaltres els cavalls i els Tres Tombs" i el conte "En Lalo i les festes del barri". Recentment també ha editat una llibreta de manualitats i una litografia amb punt de llibre dedicat a l'any Macià. Va fer una exposició individual al 2007, a la Galeria Prisma de Vilanova i la Geltrú. 

Fa 15 anys que manté obert el "Taller Amarè", espai obert a la creació artística. Lluís Amarè col.labora amb diferents entitats de la ciutat, realitzant cartells, portades de programes..., així com també col.labora amb el Diari de Vilanova realitzant la tira cómica des de l'any 1997. Publicació de la carpeta "Pinta la cercavila", dibuix de 5 metres d'allargada amb tot el seguici popular. Al juliol de 2011 va fer les Pintures Murals a la Capella de Sant Josep dins l'Esglèsia de Sant Antoni Abad de Vilanova i la Geltrú. Pintures que quedaran exposades de manera permanent.

El 2012 edita el conte "El Món dels Blautencs" i celebra els 20 anys del Taller Amarè. El 2013 dona un quadre a la Generalitat en mans del President Artur Mas (Palau de la Generalitat), també dona un quadre a l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú i a l'Ajuntament de Canyelles. Exposició a la Sala que anomena "Sota el foc de Vilanova". Col.labora amb els Pabordes 2013 pintant in situ un mural a la PI. de la Vila per la Festa Major.

El 2014 realitza Pintures Murals a l'església de Canyelles. Celebració de les 900 tires cómiques al Diari de Vilanova i dels 20 anys del Taller Amarè.

El 2015 dissenya i pinta els vestits de la colla infantil de les Diablesses de la Geltrú.

El 2017 realitza el cartell de la 97a edició de la Volta Ciclista a Catalunya.