Els sicaris de la reraguarda II. 2ª Part ampliada

La veritat d'un Genocidi a la Diòcisi Vigatana (1936-1939)

Els sicaris de la reraguarda (1936-1939) explica de manera precisa un dels capítols més impactants i cruels esdevinguts durant la guerra civil espanyola: l'actuació dels comitès de milicians anarco-sindicalistes que van actuar impunement i de forma incontrolada a les rereguardes de la zona republicana principalment contra l'Església, el clergat i els seus partidaris i, en particular, els crims duts a terme per un dels més sanguinaris i influents de Catalunya: el Comitè Antifeixista pertanyent a la comarca catalana d'Osona, amb capital a Vic.

Aquesta obra -que aporta nombrosos documents inèdits com els rebuts de les nòmines dels milicians com a pagament dels assassinats que cometien, actes de plens municipals, rebuts de manteniment dels anomenats «cotxes fantasma »Que realitzaven els« passejades », entre d'altres-, té com a finalitat posar sobre el paper uns fets reals, contrastats i documentats, sense tints polítics o creences religioses, succeïts en el context d'un dels episodis més tristos de la guerra civil. En plena formulació de la memòria històrica, es tracta d'un llibre oportú, valent i necessari fruit de l'acreditada i llarga experiència de l'autor en el periodisme d'investigació, la d'arribar al fons de «alguna cosa» que «algú» desitja que no surti a la llum. Ningú fins ara s'havia atrevit a arribar fins al final en alguns aspectes de la persecució religiosa, amb noms i cognoms dels perseguidors i dels assassins com aquest llibre recull. Una investigació profunda i minuciosa feta al marge de les informacions oficials cials o de la pròpia Causa General.

Escriptor
Matèria
Història
EAN
9788492520497
ISBN
978-84-92520-49-7
Pàgines
256
Data publicació:
01-03-2010

Preu

Rústica
€19,00

Sobre Isidre Cunill (Escriptor)

  • Isidre Cunill
    Com periodista està especialitzat en periodisme d'investigació, materia de la que ha estat docent universitari. Va formar part de la redacció de la revista INTERVIU durant deu anys. Editor - Director del diari "LAS NOTICIAS". Cap dels Serveis Informatius de MK3 Radio. Editor del ... Veure més sobre l’autor

Llibres relacionats